Ázsiai narancsos pulyka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Páchoz:

  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1/4 csésze étkezési keményítő
  • 2-3 evőkanál víz
  • 1 csapott mokkáskanál só

Mártáshoz:

  • 1 csésze frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál barbecue szósz
  • 1 evőkanál chili mártás

Továbbá:

  • 600 g pulykamellfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szezámmag
  • 1 újhagyma zöldje

Elkészítése:

A húst apróbb kockára felvágjuk.

A páchoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt a vízzel és az étkezési keményítővel. A kész pácot ráöntjük a húskockákra, majd alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Kb.15 percet pihentetjük.

A mártáshoz kimérjük a narancs levét, az olajat, a barbecue szószt és a chili mártást. Alaposan kikeverjük.

Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a bepácolt húst. Állandóan kevergetve megsütjük benne a húskockákat. Mikor átpirult a hús, kb 15-20 perc alatt, hozzáöntjük a narancsos mártást és addig főzzük kevergetve, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ez kb 5 perc.

Tálaláskor meghintjük az ételt szezámmaggal és a vágott újhagymaszárral, majd forrón, jázmin rizzsel tálaljuk az ételt.