Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cajun pulyka szelet recept

Cajun pulyka szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Cajun fűszerkeverékhez:

    • 1 evőkanál piros fűszerpaprika (por)
    • 1 evőkanál, őrölt fekete bors
    • 1 evőkanál őrölt római kömény
    • 1 evőkanál szárított oregánó
    • 1 evőkanál cayenne bors
    • 1 evőkanál chili pehely
    • 1 evőkanál hagymapor
    • 1 evőkanál fokhagymapor
    • 1 evőkanál őrölt kömény
    • 1 evőkanál só

    Húshoz:

    • 1/2 kg pulyamell filé
    • 1 adag cajun fűszerkeverék
    • 3-4 evőkanál olaj
    • 1,5 bögre vadrizs keverék
    • 3 bögre húsleves alaplé vagy víz
    • 1/2 citrom leve
    • 1-1 piros, illetve sárga húsú kaliforniai paprika
    • 1/2 marék vágott bazsalikom levél vagy petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A fűszerkeverékhez a fűszereket egy tálba tesszük, jól elkeverjük és máris felhasználhatjuk az adott recepthez.
    A fűszerkeverékben megforgatott és megsütött hús kap egy olyan ízkombinációt, amitől szinte megvadulnak az ember ízérzékelői. Kellemesen füstös és csípős, igazi ételkülönlegesség.

    A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyobb darabokra felvágjuk és egy kevés olajjal átkenjük. Egy kisebb tálba szórjuk a fűszerkeveréket és húsdarabokat megforgatjuk benne.

    A kétféle színű paprikát azonos nagyságú, kisebb kockákra felvágjuk, a rizst pedig szűrőben leöblítjük.

    Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsdarabok minden oldalát lepirítjuk benne. Mikor szépen megpirultak a húsok, kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a rizst a paprika kockákkal együtt és “csikorgóssá” sütjük, ez kb 5 perc.

    Ha maradt volna vissza a fűszerkeverékből, a végén azt is rászórjuk a rizsre és felöntjük az alaplével, hozzá adva a citromlevet is. Megvárjuk míg felforr, majd visszatesszük a rizsbe az elősült húsdarabokat.

    Lefedjük, mérsékeljük alatta a tüzet és az egészet készre pároljuk kb 30 perc alatt.

    Mikor megpuhult a rizs és a nedvességet magába szívva pergőssé vált, akkor elkészült az étel és máris tálalhatjuk a vágott korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva.

    Nagyon finom, fűszeres ételkülönlegesség. Friss salátát kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá