Hozzávalók:
Cajun fűszerkeverékhez:
Húshoz:
Elkészítése:
A fűszerkeverékhez a fűszereket egy tálba tesszük, jól elkeverjük és máris felhasználhatjuk az adott recepthez.
A fűszerkeverékben megforgatott és megsütött hús kap egy olyan ízkombinációt, amitől szinte megvadulnak az ember ízérzékelői. Kellemesen füstös és csípős, igazi ételkülönlegesség.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyobb darabokra felvágjuk és egy kevés olajjal átkenjük. Egy kisebb tálba szórjuk a fűszerkeveréket és húsdarabokat megforgatjuk benne.
A kétféle színű paprikát azonos nagyságú, kisebb kockákra felvágjuk, a rizst pedig szűrőben leöblítjük.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsdarabok minden oldalát lepirítjuk benne. Mikor szépen megpirultak a húsok, kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a rizst a paprika kockákkal együtt és “csikorgóssá” sütjük, ez kb 5 perc.
Ha maradt volna vissza a fűszerkeverékből, a végén azt is rászórjuk a rizsre és felöntjük az alaplével, hozzá adva a citromlevet is. Megvárjuk míg felforr, majd visszatesszük a rizsbe az elősült húsdarabokat.
Lefedjük, mérsékeljük alatta a tüzet és az egészet készre pároljuk kb 30 perc alatt.
Mikor megpuhult a rizs és a nedvességet magába szívva pergőssé vált, akkor elkészült az étel és máris tálalhatjuk a vágott korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva.
Nagyon finom, fűszeres ételkülönlegesség. Friss salátát kínálhatunk hozzá.