Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztorpite recept

Pásztorpite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Raguhoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 ek paradicsompüré (aranyfácán)
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1 dl vörösbor
    • 2 ek finomliszt
    • 3-4 dl víz
    • 2 babérlevél
    • só, bors, rozmaring, kakukkfű

    Krumplipüré:

    • 1 kg krumpli
    • 2 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só, bors, szerecsendió
    • ízlés szerint reszelt sajt

    Sütéshez:

    • ízlés szerint zsemlemorzsa
    • 5-7 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hagymát és a répát felkockázzuk. Egy serpenyőben felforrósított zsiradékon megdinszteljük a hagymákat. Hozzáadjuk a fűszereket, a sárgarépát és a paradicsompürét, majd rövid ideig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén fehéredésig pirítunk. Megszórjuk liszttel és felöntjük a borral és kevés vízzel. Ízesítjük még ízlés szerint.

    Mikor majdnem kész, hozzáöntjük a borsót is. Én tettem bele egy kis szójaszószt is.

    A krumplipürét a hagyományos módon megfőzzük. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a vajat, tejet és a tojások sárgáját, majd krumplinyomóval simára dolgozzuk.

    Belekeverjük a reszelt sajtot is, újra eldolgozzuk.

    Egy pitetál aljára öntjük a húsos ragut, amit befedünk a burgonyapürével, végül a tetejét először megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt sajttal.

    180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt cikkekben kiemelhető lesz a tepsiből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá