Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olívaolajat felmelegítem.
A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet, majd kockákra vágom. A zöldségeket meghámozom, megmosom, felaprítom.
Az olajon a húst fehéredésig pirítom. Hozzáadom a zöldségeket, az áttört fokhagymát, végül a rizst. Alaposan elkeverem, sózom, borsozom.
Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.
Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.
Csemege uborkával tálalom.