Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mángoldos-brokkolis subji recept

Mángoldos-brokkolis subji
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
    • 1 nagy édeskömény
    • 1 nagy fej brokkoli
    • 1 csokor mángold
    • 1 kk római kömény
    • 1 kk édeskömény
    • 0,5 ek örölt koriander
    • 1 kis darab gyömbér
    • csipet kurkuma

    Elkészítése:

    A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg és a rózsákat vág félbe, ha nagyon nagyok 3 vagy 4 részre, mert így pont együtt készül majd el a többi zöldséggel.

    Az édesköményt mosd meg és vágd darabokra. A mangoldot szedd leveleire mosd meg és azt is vágd kisebb darabokra. Én először középen vágom félbe és utána keresztbe.

    A zsiradékot tedd egy forró edénybe. Tedd bele a római köményt és az édesköményt és pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a gyömbért, koriander és pirítsd őket néhány percig, majd tedd bele a kurkumát. Tedd hozzá a zöldségeket és tegyél hozzá egy kis vizet, keverd meg és fedd le úgy, hogy egy kis rés maradjon. Néha kevergesd és addig párold, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatod. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

    Tipp:

    Ezt a subjit gyakran készítem és képes vagyok több nap egymás után is újra és újra megcsinálni. Imádom ezeknek a zöldségeknek az ízkombinációját és a látványát is:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá