Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacos-brokkolis rizottó recept

Lazacos-brokkolis rizottó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg arborio (rizottó) rizs
    • 25 dkg lazacfilé
    • 50 ml száraz fehérbor
    • kevés olaj
    • egy fej brokkoli
    • 50 g reszelt parmezán
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kb 20 g vaj
    • 6-7 dl húsleves alaplé
    • só, bors
    • 1 tk morzsolt kakukkfű
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedjük és készre főzzük, majd leszűrjük.

    A hagymákat meghámozzuk és vékonyan felszeljük. A halat megmossuk és felkockázzuk.

    Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd rádobjuk a vöröshagymát és kissé átpirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal is pirítjuk kicsit.

    A hagymához hozzáadjuk a lazacot és minden oldalán megpirítjuk, majd kiszedjük.

    A visszamaradt, olajos hagymához hozzáadjuk a rizst és lepirítjuk. Felöntjük a borral. Ha a bor elpárolgott, akkor két merőkanálnyi leves alaplevet adunk hozzá és közepes lángon főzzük. Ha beszívta a levet, akkor mindig pótoljuk.

    Amikor a rizs megfőtt, akkor belekeverjük a halat és a brokkolit, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és hozzáreszeljük a citrom héját, majd citromlével ízesítjük. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

    Hozzákeverjük a parmezánt és a vajat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá