Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröskáposztás rizottó recept

Vöröskáposztás rizottó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej lilahagyma
    • 1 közepes lilakáposzta 3/4-e
    • 5-6 evőkanál balzsamecet
    • őrölt kömény, só, bors ízlés szerint
    • olívaolaj
    • 20 dkg arborio rizs
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 liter húsleves alaplé
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk.

    Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével.

    Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük.

    Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a leves alaplevet. Amikor felszívta, akkor mindig adunk hozzá még egy merőkanállal. Addig folytatjuk a folyamatot, amíg a rizs és a káposzta meg nem puhul. Közben hozzáadjuk a maradék balzsamecetet is.

    Ha szükséges, akkor menet közben még adunk hozzá sót és köményt is. Ha nem lenne elég a leves, akkor kevés borral pótolhatjuk.

    Amikor a rizs és a káposzta kellőképpen megpuhult, akkor belekeverjük a vajat és a parmezánt is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá