Mángoldos-brokkolis subji

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mángoldos-brokkolis subji

Hozzávalók:

  • 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 1 nagy édeskömény
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 csokor mángold
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk édeskömény
  • 0,5 ek örölt koriander
  • 1 kis darab gyömbér
  • csipet kurkuma

Elkészítése:

A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg és a rózsákat vág félbe, ha nagyon nagyok 3 vagy 4 részre, mert így pont együtt készül majd el a többi zöldséggel.

Az édesköményt mosd meg és vágd darabokra. A mangoldot szedd leveleire mosd meg és azt is vágd kisebb darabokra. Én először középen vágom félbe és utána keresztbe.

A zsiradékot tedd egy forró edénybe. Tedd bele a római köményt és az édesköményt és pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a gyömbért, koriander és pirítsd őket néhány percig, majd tedd bele a kurkumát. Tedd hozzá a zöldségeket és tegyél hozzá egy kis vizet, keverd meg és fedd le úgy, hogy egy kis rés maradjon. Néha kevergesd és addig párold, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatod. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

Tipp:

Ezt a subjit gyakran készítem és képes vagyok több nap egymás után is újra és újra megcsinálni. Imádom ezeknek a zöldségeknek az ízkombinációját és a látványát is:)