Lecsós házi lángos recept

Hozzávalók:
A lángoshoz:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 dl tejföl
- 1 dkg élesztő
- 1 teáskanál olívaolaj (szükség szerint)
- 1 dl tej (langyos, szükség szerint)
- 5 dl napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)
A lecsóhoz:
- 5 db paradicsom
- 4 db paprika
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna (felkockázva)
- kakukkfű ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A lángos tésztát alaposan kidagasztjuk a hozzávalókból. Lisztezzük az alját, a tetejét és kb 1 órán át langyos helyen
kelesztjük.
Közben elkészítjük a lecsót. Pár kocka szalonnát kisütünk. 3-4 fej vöröshagymát szeletekre vágunk, a szalonnához adunk. 4-5 db paradicsomot és 3-4 db paprikát apróra vágva hozzáteszünk. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval, majd készre főzzük.
Ha megkelt a tésztánk, kis cipókat tépve enyhén lisztezett deszkán, kör alakúra nyújtjuk, majd meleg olajban kisütjük.
Lecsóval megrakva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Aki szereti a lecsót, lángosra téve még finomabb és nem kell kenyér hozzá. Aki akarja, leszedheti a paradicsom héját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »