Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott savanyúkáposzta recept

Rakott savanyúkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta (vecsési)
    • 20 dkg rizs
    • 50 dkg darálthús
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • friss kapor
    • só, bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben megfőzzk, a szalonnát felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. Kivesszük, majd a visszamaradt zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, paparikát és paradicsomot. Hozzákeverjük a húst, fűszerezzük sóval és borssal, majd lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Ha szükséges öntsünk alá egy kevés vizet.

    A káposztának kicsavarjuk a levét, majd összekeverjük a kaporral és a felét egy tepsibe öntjük. Erre jön a rizs, majd a húsos ragu és a maradék káposzta.

    180 fokon 30 perc alatt megsütjük, majd tejföllel tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá