Rakott savanyúkáposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta (vecsési)
  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg darálthús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • friss kapor
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzk, a szalonnát felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. Kivesszük, majd a visszamaradt zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, paparikát és paradicsomot. Hozzákeverjük a húst, fűszerezzük sóval és borssal, majd lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Ha szükséges öntsünk alá egy kevés vizet.

A káposztának kicsavarjuk a levét, majd összekeverjük a kaporral és a felét egy tepsibe öntjük. Erre jön a rizs, majd a húsos ragu és a maradék káposzta.

180 fokon 30 perc alatt megsütjük, majd tejföllel tálaljuk.