Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos brokkoli recept

Húsos brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg brokkoli rózsa
    • 1 bögre rizs megfőzve (2 dl)
    • 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 450 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mk pirospaprika
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek folyékony margarin

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben kifőztem.

    A brokkolit sós vízben roppanósra főztem.

    A vöröshagymát apróra vágtam.

    A hagymát étolajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem. A húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.

    Egy nagy doboz tejfölbe belekevertem 1 tojást, delikáttal és borssal ízesítettem.

    A hőálló tálat kivajaztam, morzsával megszórtam. Alulra került a brokkoli. A rizst a hússal összekevertem, majd rátettem a brokkolira és szépen elsimítottam.

    A tojásos tejföllel meglocsoltam a tetejét és elsimítottam rajta. Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam.

    200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá