Húsos brokkoli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli rózsa
  • 1 bögre rizs megfőzve (2 dl)
  • 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 450 g tejföl
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek folyékony margarin

Elkészítése:

A rizst sós vízben kifőztem.

A brokkolit sós vízben roppanósra főztem.

A vöröshagymát apróra vágtam.

A hagymát étolajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem. A húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.

Egy nagy doboz tejfölbe belekevertem 1 tojást, delikáttal és borssal ízesítettem.

A hőálló tálat kivajaztam, morzsával megszórtam. Alulra került a brokkoli. A rizst a hússal összekevertem, majd rátettem a brokkolira és szépen elsimítottam.

A tojásos tejföllel meglocsoltam a tetejét és elsimítottam rajta. Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam.

200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütöttem.