Húsgombócok kapormártásban, zöldséges spagettivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszer paprika
- őrölt bors
- őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 1 db húsleves kocka
Zöldségek:
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- fél karalábé
- fél zeller
- 2 db zöld paprika
- 2 db keményebb paradicsom
- 1 szál zöldhagyma a szárával együtt
- 2 kanál olaj
Továbbá:
- 20 dkg spagetti tészta
Kapor mártás:
- 1 nagy csokor friss kapor
- 5 kanál olaj
- 5 kanál liszt
- 1 kis dobozos tejföl
- só és cukor ízlés
Elkészítése:
A darált húst, a zsemle morzsát, a tojást, az összenyomott fokhagymát, a fűszer paprikát, a borsot, a köményt és sót össze dolgozom és diónyi gombócokat formázok belőle.
Vizet forralok a leveskockával és kifőzöm a gombócokat.
Zöldségek:
A zöldségeket ceruza vastagságúra vágom kb 5 cm hosszúra, az olajon öt percig pirítom, majd 2 dl vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom.
Spagetti:
A spagettit forró sós vízben kifőzöm és lecsepegtetem.
Kapor mártás:
Az olajjal és a liszttel világos rántást készítek, bele teszem az apróra vágott kaprot, sót és cukrot ízlés szerint, ráöntöm a húsgombóc levét, ha kell akkor még vizet is adok hozzá és beforralom.
Végül a tejfölt is hozzá adom és ezzel is forralok egyet
Tipp:
Fagyasztott kapor is használható