Húsgombócok kapormártásban, zöldséges spagettivel recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
 - 4 evőkanál zsemlemorzsa
 - 2 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
 - fűszer paprika
 - őrölt bors
 - őrölt kömény
 - só ízlés szerint
 - 1 db húsleves kocka
 
Zöldségek:
- 2 db sárgarépa
 - 1 db fehérrépa
 - fél karalábé
 - fél zeller
 - 2 db zöld paprika
 - 2 db keményebb paradicsom
 - 1 szál zöldhagyma a szárával együtt
 - 2 kanál olaj
 
Továbbá:
- 20 dkg spagetti tészta
 
Kapor mártás:
- 1 nagy csokor friss kapor
 - 5 kanál olaj
 - 5 kanál liszt
 - 1 kis dobozos tejföl
 - só és cukor ízlés
 
Elkészítése:
A darált húst, a zsemle morzsát, a tojást, az összenyomott fokhagymát, a fűszer paprikát, a borsot, a köményt és sót össze dolgozom és diónyi gombócokat formázok belőle.
Vizet forralok a leveskockával és kifőzöm a gombócokat.
Zöldségek:
A zöldségeket ceruza vastagságúra vágom kb 5 cm hosszúra, az olajon öt percig pirítom, majd 2 dl vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom.
Spagetti:
A spagettit forró sós vízben kifőzöm és lecsepegtetem.
Kapor mártás:
Az olajjal és a liszttel világos rántást készítek, bele teszem az apróra vágott kaprot, sót és cukrot ízlés szerint, ráöntöm a húsgombóc levét, ha kell akkor még vizet is adok hozzá és beforralom.
Végül a tejfölt is hozzá adom és ezzel is forralok egyet
Tipp:
Fagyasztott kapor is használható
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											









