Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán húsgolyó recept

Toszkán húsgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 250 g darált sertéshús
    • 1 ek krémes tehéntúró
    • 1 ek olaj
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • 200 g konzerv paradicsom (darabos)
    • 50 g főzőtejszín
    • 1,5 ek olasz vagy pizza fűszerkeverék
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • csipet cukor
    • 2 mozzarella gömb

    Elkészítése:

    Az egyik mozzarellát 6 szeletre, a másikat 6 egyenlő darabra vágjuk.

    A darált húst összedolgozzuk a túróval, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és fél ek olasz/pizza fűszerkeverékkel ízesítjük.

    A masszát 6 részre osztjuk, enyhén ellapítjuk egyenként és a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, majd golyóvá formázzuk.

    Egy jénaiba vagy kisebb tepsibe rakjuk.

    Az olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a darabos paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.

    Összeforraljuk, majd a húsgolyókra öntjük.

    Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb 30-35 perc sütjük. Ekkor kivesszük, rátesszük a golyókra a mozzarella szeleteket és további 10 perc alatt ráolvasztjuk.

    Köretként rizst vagy tésztát készítünk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek