Toszkán húsgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g darált sertéshús
  • 1 ek krémes tehéntúró
  • 1 ek olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 200 g konzerv paradicsom (darabos)
  • 50 g főzőtejszín
  • 1,5 ek olasz vagy pizza fűszerkeverék
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • csipet cukor
  • 2 mozzarella gömb

Elkészítése:

Az egyik mozzarellát 6 szeletre, a másikat 6 egyenlő darabra vágjuk.

A darált húst összedolgozzuk a túróval, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és fél ek olasz/pizza fűszerkeverékkel ízesítjük.

A masszát 6 részre osztjuk, enyhén ellapítjuk egyenként és a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, majd golyóvá formázzuk.

Egy jénaiba vagy kisebb tepsibe rakjuk.

Az olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a darabos paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.

Összeforraljuk, majd a húsgolyókra öntjük.

Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb 30-35 perc sütjük. Ekkor kivesszük, rátesszük a golyókra a mozzarella szeleteket és további 10 perc alatt ráolvasztjuk.

Köretként rizst vagy tésztát készítünk mellé.