Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok vadász módra recept

Húsgombócok vadász módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • 1 kk cayenne bors
    • 1 dl húsleves alaplé
    • 1 zöld paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg csiperke gomba
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1,5 dl tejföl
    • étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű gombócokat formázunk.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a húsgolyókat megsütjük.

    Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és együtt pirítjuk tovább.

    Amikor a szalonna kiadta a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.

    Sóval, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük és ráöntjük az alaplét, azután fedő alatt puhára főzzük.

    Ha a hús megpuhult, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentere, majd hozzáadjuk a húshoz, jól elekeverjük és összeforrlajuk keverés mellett.

    Nokedli vagy tészta illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá