Húsgombócok vadász módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsgombócok vadász módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 1 zöld paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1,5 dl tejföl
  • étolaj
  • 1 tojás

Elkészítése:

A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű gombócokat formázunk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a húsgolyókat megsütjük.

Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és együtt pirítjuk tovább.

Amikor a szalonna kiadta a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.

Sóval, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük és ráöntjük az alaplét, azután fedő alatt puhára főzzük.

Ha a hús megpuhult, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentere, majd hozzáadjuk a húshoz, jól elekeverjük és összeforrlajuk keverés mellett.

Nokedli vagy tészta illik hozzá.