Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű gombócokat formázunk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a húsgolyókat megsütjük.
Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és együtt pirítjuk tovább.
Amikor a szalonna kiadta a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
Sóval, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük és ráöntjük az alaplét, azután fedő alatt puhára főzzük.
Ha a hús megpuhult, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentere, majd hozzáadjuk a húshoz, jól elekeverjük és összeforrlajuk keverés mellett.
Nokedli vagy tészta illik hozzá.