Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc tésztával recept

Húsgombóc tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóchoz:

    • 50 dkg darálthús
    • 2 szelet kenyér
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1 teáskanál őrölt kömény
    • bors

    A mártáshoz:

    • 2 evőkanál olívaolaj
    • kb 3-4 dl paradicsompüré
    • 2,5 dl víz
    • 1 tasak bolognai por
    • bors

    A tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját összedolgozzuk egy nagy tálban, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

    Kicsit kevesebb olajban elősütjük.

    A mártáshoz az olajat felmelegítjük, beleöntjük a paradicsompürét, felöntjük a vízben elkevert bolognai porral. Fűszerezzük és összeforraljuk.

    A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk és ráöntjük a szószt. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

    Kifőzött spagetti tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá