Húsgombóc tésztával recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg darálthús
- 2 szelet kenyér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
A mártáshoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- kb 3-4 dl paradicsompüré
- 2,5 dl víz
- 1 tasak bolognai por
- só
- bors
A tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját összedolgozzuk egy nagy tálban, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
Kicsit kevesebb olajban elősütjük.
A mártáshoz az olajat felmelegítjük, beleöntjük a paradicsompürét, felöntjük a vízben elkevert bolognai porral. Fűszerezzük és összeforraljuk.
A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk és ráöntjük a szószt. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
Kifőzött spagetti tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »