Húsgombóc tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 50 dkg darálthús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors

A mártáshoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb 3-4 dl paradicsompüré
  • 2,5 dl víz
  • 1 tasak bolognai por
  • bors

A tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját összedolgozzuk egy nagy tálban, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

Kicsit kevesebb olajban elősütjük.

A mártáshoz az olajat felmelegítjük, beleöntjük a paradicsompürét, felöntjük a vízben elkevert bolognai porral. Fűszerezzük és összeforraljuk.

A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk és ráöntjük a szószt. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Kifőzött spagetti tésztával tálaljuk.