Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres, paradicsomos húsgombóc recept

Fűszeres, paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A gombócokhoz

    • 1 kg darált hús
    • 1 fej hagyma
    • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • bors
    • olaj

    A szószhoz

    • 40 dkg sűrített paradicsom
    • 5 dkg parmezán
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 evőkanál finomliszt
    • petrezselyemzöld
    • friss bazsalikom
    • bors
    • cukor

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük az apróra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és a zsemlemorzsát. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek, majd a masszából tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk. Serpenyőben egy kis olajon elő sütjük.

    A mártáshoz egy lábosban olívaolajat hevítünk, majd belekeverjük a lisztet, és addig pirítjuk, amíg világosbarnává, zsemleszínűvé nem válik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított paradicsomot és paprikát, majd felöntjük paradicsomszósszal. Sóval, borssal és ízlés szerinti cukorral fűszerezzük, és 10 perc alatt összefőzzük.

    A kész mártásba helyezzük a húsgombócokat, majd a tálat sütőbe tesszük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Akkor lesz tökéletes, ha a gombócok puhák, a szósz pedig sűrű. Tálalás előtt friss bazsalikommal, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá