Fűszeres, paradicsomos húsgombóc recept

A gombócokhoz
- 1 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
A szószhoz
- 40 dkg sűrített paradicsom
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál finomliszt
- petrezselyemzöld
- friss bazsalikom
- só
- bors
- cukor
Elkészítése:
A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük az apróra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és a zsemlemorzsát. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek, majd a masszából tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk. Serpenyőben egy kis olajon elő sütjük.
A mártáshoz egy lábosban olívaolajat hevítünk, majd belekeverjük a lisztet, és addig pirítjuk, amíg világosbarnává, zsemleszínűvé nem válik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított paradicsomot és paprikát, majd felöntjük paradicsomszósszal. Sóval, borssal és ízlés szerinti cukorral fűszerezzük, és 10 perc alatt összefőzzük.
A kész mártásba helyezzük a húsgombócokat, majd a tálat sütőbe tesszük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Akkor lesz tökéletes, ha a gombócok puhák, a szósz pedig sűrű. Tálalás előtt friss bazsalikommal, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »