Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini alapú szilvás gombóc recept

Cukkini alapú szilvás gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 400 g cukkini
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50g vaj
    • 50 g búza finomliszt
    • 200-250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (amennyit felvesz)

    Töltelék:

    • szilva
    • fahéjas édesítő (ki milyet használ)

    Morzsához:

    • 50 g vaj
    • 150 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A cukkinit meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.

    Sózzuk és kb 15 percig pihentetjük.

    Ez idő alatt a vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát.

    A szilvákat megmossuk és félbe vágjuk. Előkészítjük a fahéjas édesítőt.

    A cukkini levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a finomlisztet és a teljes kiőrlésű egy részét visszatartva összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a hagyományos, burgonyás verzióval megegyező állagú legyen a tészta.

    Vizet forralunk.

    A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és felvágjuk, egy-egy fél szilvát teszünk a lapokra, azokra pedig fél teáskanálnyi fahéjas édesítőt.

    Gombócokat formázunk, lisztezett felületre sorakoztatjuk. Amikor a felével elkészültünk, akkor a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére.

    Alaposan lecsepegtetjük és a morzsában megforgatjuk. Közben elkészítjük a maradék tésztát is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá