Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Morzsához:
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Sózzuk és kb 15 percig pihentetjük.
Ez idő alatt a vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát.
A szilvákat megmossuk és félbe vágjuk. Előkészítjük a fahéjas édesítőt.
A cukkini levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a finomlisztet és a teljes kiőrlésű egy részét visszatartva összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a hagyományos, burgonyás verzióval megegyező állagú legyen a tészta.
Vizet forralunk.
A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és felvágjuk, egy-egy fél szilvát teszünk a lapokra, azokra pedig fél teáskanálnyi fahéjas édesítőt.
Gombócokat formázunk, lisztezett felületre sorakoztatjuk. Amikor a felével elkészültünk, akkor a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére.
Alaposan lecsepegtetjük és a morzsában megforgatjuk. Közben elkészítjük a maradék tésztát is.