Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-fetás quiche recept

Cukkinis-fetás quiche
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25 cm-es formához:
    Tészta:

    • 200 g liszt (60 g sima, 140g teljeskiőrlésű búza)
    • 100 g hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csapott teáskanál sütőpor
    • 1 csapott teáskanál só
    • 1 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 150 g füstölt szalonna vagy bacon
    • 1 szál póréhagyma
    • 2 zsenge cukkíni (kb 450 g)
    • 2 kisebb fej lilahagyma
    • 150 g feta

    Royal:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 ml habtejszín (cukrozatlan)
    • 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
    • őrölt bors, só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A vajat elmorzsoltjuk a lisztekkel, sóval és a sütőporral (legpraktikusabb ezt késes aprítóval tenni). Tábla tesszük a lisztes-vajas keveréket és a tészta többi alapanyagát is hozzáadva összegyúrjuk. Dolgozzunk gyorsan, hogy a kezünk melegét a tészta ne vegye át.

    Becsomagolva minimum 30 percre betesszük a hűtőbe.

    Míg a tészta hűlt, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Felkarikázzuk a pórét is és a szalonnával együtt megpirítjuk. Ne pirítsuk túl, hisz a sütőben is pirulni fog még!

    A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük egy csapott teáskanál sóval és szitába tesszük, hogy a leve kicsepegjen.

    A lilahagymát meghámozzuk és azt is felkarikázzuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát (ha nincs ekkora pite formánk, akkor nyugodtan készíthetjük tortaformában is, csak annak magasabb a pereme, erre figyeljünk! Ha magasabb lesz az étel pereme, akkor több royal kellhet majd a megadott mennyiségnél).

    Villával megszurkáljuk, ütőpapírt terítünk bele, ráöntöttjük a vakon sütéshez használt rizst/babot vagy valamilyen más nehezéket és 20 percig sütjük úgy, hogy amikor a széle már kezd szilárdulni, kivesszük belőle a rizst. A sütési idő irányadó, sütőfüggő. Fontos, hogy a tészta süljön meg, mert egy nagyon nedves töltelék fog belekerülni!

    Közben a tejszínt a tojásokkal, borssal, zúzott fokhagymával elkeverjük. A sózással legyünk óvatosak, hisz a feta és a szalonna is sós.

    Az alaposan lecsepegtetett cukkinit papírtörlőre szedjük. Próbáljuk elérni, hogy minél szárazabb legyen.

    A tésztára rétegezzük a zöldségek, szalonna, feta harmadát és azt addig ismételtem míg el nem fogynak. Ráöntjük a tejszínes alapot.

    Sütőbe toljuk és kb 45 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá