Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás-cukkinis lepény recept

Fetás-cukkinis lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 60 dkg cukkini
    • 200 g feta apróra morzsolva
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 tk sütőpor
    • só ízlés szerint
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 kis csokor kapor
    • kb 5 ek liszt
    • olaj

    Elkészítése:

    A cukkinit lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk kb 30 percet.

    Közben a tojásokat felverjük kissé, hozzáadjuk az apróra morzsolt fetát, a felaprított fűszereket, a fokhagymát, a sütőport és jól elkeverjük.

    A cukkini levét kinyomkodjuk és a tojásos masszához adjuk. Óvatosan, kanalanként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen nagyon lágy, de kemény sem és végül 1 ek olajat keverünk a masszába. A feta sósságától függően adhatunk hozzá még kevés sót is.

    Ha a sütés közben a cukkini levet engedne, akkor adjunk még hozzá kevés lisztet.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 1-2 evőkanálnyi masszát elsimítunk benne. Amikor szép barnára sült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék masszával is így járunk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá