Fetás-cukkinis lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb tojás
  • kb 60 dkg cukkini
  • 200 g feta apróra morzsolva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk sütőpor
  • só ízlés szerint
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis csokor kapor
  • kb 5 ek liszt
  • olaj

Elkészítése:

A cukkinit lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk kb 30 percet.

Közben a tojásokat felverjük kissé, hozzáadjuk az apróra morzsolt fetát, a felaprított fűszereket, a fokhagymát, a sütőport és jól elkeverjük.

A cukkini levét kinyomkodjuk és a tojásos masszához adjuk. Óvatosan, kanalanként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen nagyon lágy, de kemény sem és végül 1 ek olajat keverünk a masszába. A feta sósságától függően adhatunk hozzá még kevés sót is.

Ha a sütés közben a cukkini levet engedne, akkor adjunk még hozzá kevés lisztet.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 1-2 evőkanálnyi masszát elsimítunk benne. Amikor szép barnára sült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék masszával is így járunk el.