Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkínis barnarizs felfújt recept

Cukkínis barnarizs felfújt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg előgőzölt barnarizs vagy 2 tasak gyors barnarizs
    • 1 közepes cukkíni
    • 15 dkg sajt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl 20 %-os főzőtejszín
    • 2,5 dl húsleves alaplé
    • egy csokor petrezselyemzöld
    • egy teáskanál vaj
    • frissen őrölt bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A cukkínit megtisztítjuk, elvágjuk és kivájjuk a magházat. A megtisztított cukkínit legyaluljuk, majd sózzuk és félretesszük állni.

    Addig a rizst félpuhára főzzük.

    A tojásokat felverjük, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

    A rizst leszűrjük és félretesszük hűlni. A cukkínit kinyomkodjuk alaposan, összekeverjük a petrezselyemzölddel, borssal, szerecsendióval. Hozzáöntjük a tejszínt, a húsleves levét, a sajtot és alaposan összeforgatjuk, majd rákerül a rizs. Miután ezt is alaposan összekevertük, hozzáadagoljuk a tojást és óvatosan összekeverjük.

    Egy 35*20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, beleöntjük a masszát és 40 perc alatt készre sütjük 170 °C-ra előmelegített sütőben.

    Miután elkészült, lefedjük és állni hagyjuk 20-25 percet tálalás előtt.

    Sültekhez köretként vagy önmagában egy vegetáriánus fogásnak tökéletes, gomba vagy fokhagymaszósszal tálalva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá