Cukkínis barnarizs felfújt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg előgőzölt barnarizs vagy 2 tasak gyors barnarizs
  • 1 közepes cukkíni
  • 15 dkg sajt
  • 4 tojás
  • 2,5 dl 20 %-os főzőtejszín
  • 2,5 dl húsleves alaplé
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • egy teáskanál vaj
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A cukkínit megtisztítjuk, elvágjuk és kivájjuk a magházat. A megtisztított cukkínit legyaluljuk, majd sózzuk és félretesszük állni.

Addig a rizst félpuhára főzzük.

A tojásokat felverjük, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

A rizst leszűrjük és félretesszük hűlni. A cukkínit kinyomkodjuk alaposan, összekeverjük a petrezselyemzölddel, borssal, szerecsendióval. Hozzáöntjük a tejszínt, a húsleves levét, a sajtot és alaposan összeforgatjuk, majd rákerül a rizs. Miután ezt is alaposan összekevertük, hozzáadagoljuk a tojást és óvatosan összekeverjük.

Egy 35*20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, beleöntjük a masszát és 40 perc alatt készre sütjük 170 °C-ra előmelegített sütőben.

Miután elkészült, lefedjük és állni hagyjuk 20-25 percet tálalás előtt.

Sültekhez köretként vagy önmagában egy vegetáriánus fogásnak tökéletes, gomba vagy fokhagymaszósszal tálalva.