Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás recept

Csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
    • 1 sárga vagy zöld paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk paprikakrém
    • őrölt bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 tyúkhúsleves kocka
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl tejszín
    • 2 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a felmelegített olajon. Ezután hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát, pirospaprikát és öntsük fel kb 1 dl vízzel.

    Tegyük rá az alapra a húsokat. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikakrémmel és húsleves kockával. Adjuk hozzá a darabolt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt főzzük készre.

    Amikor a hús megpuhult, akkor a tejföl-tejszín keverékében keverjük csomómentesre a lisztet és habarjuk be vele az ételünket.

    Nokedlivel, tésztával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá