Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás puliszkaágyon recept

Csirkepaprikás puliszkaágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A csirkepaprikáshoz:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • kb 3,5 dl kész, üveges lecsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés zsiradék
    • bors
    • pirospaprika

    A puliszkához:

    • 30 dkg kukoricadara
    • 1 liter víz
    • 1 teáskanál só

    Továbbá:

    • 2 dl tejföl
    • kb 25 dkg túró

    Elkészítése:

    A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, 1 liternyi vízben. Miután megfőtt margarinnal kent piteformába nyomkodjuk a puliszkát. A túrót rámorzsoljuk és a tejföl felét rákanalazzuk.

    Elkészítjük a csirkepaprikást. A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kész lecsót is sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje.

    Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük.

    Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.

    Tipp:

    Gyakran kérdezitek, h a tészta-rizs-burgonya köreten kívül mi lehet még köret, pl ez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá