Csirkepaprikás puliszkaágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkepaprikás puliszkaágyon

Hozzávalók:
A csirkepaprikáshoz:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • kb 3,5 dl kész, üveges lecsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • bors
  • pirospaprika

A puliszkához:

  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál só

Továbbá:

  • 2 dl tejföl
  • kb 25 dkg túró

Elkészítése:

A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, 1 liternyi vízben. Miután megfőtt margarinnal kent piteformába nyomkodjuk a puliszkát. A túrót rámorzsoljuk és a tejföl felét rákanalazzuk.

Elkészítjük a csirkepaprikást. A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kész lecsót is sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje.

Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük.

Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.

Tipp:

Gyakran kérdezitek, h a tészta-rizs-burgonya köreten kívül mi lehet még köret, pl ez.