Hozzávalók:
A csirkepaprikáshoz:
A puliszkához:
Továbbá:
Elkészítése:
A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, 1 liternyi vízben. Miután megfőtt margarinnal kent piteformába nyomkodjuk a puliszkát. A túrót rámorzsoljuk és a tejföl felét rákanalazzuk.
Elkészítjük a csirkepaprikást. A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kész lecsót is sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje.
Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük.
Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.
Gyakran kérdezitek, h a tészta-rizs-burgonya köreten kívül mi lehet még köret, pl ez.