Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás recept

Csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • csirkehús, ki mit szeret (én 2 combot, 2 szárnyat és a farhátat használtam)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db TV paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 ek zsír vagy 4 ek olaj
    • só, bors, ételízesítő
    • tejföl, liszt a habaráshoz

    Elkészítése:

    A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felaprítjuk.

    A felolvasztott zsíron (vagy étolajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Forraljuk fel.

    A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfő a leve, pótoljuk.

    Ha megpuhult a hús, habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.

    Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe. Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (zöldség zöldjét felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá