Csirkepaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • csirkehús, ki mit szeret (én 2 combot, 2 szárnyat és a farhátat használtam)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 ek zsír vagy 4 ek olaj
  • só, bors, ételízesítő
  • tejföl, liszt a habaráshoz

Elkészítése:

A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felaprítjuk.

A felolvasztott zsíron (vagy étolajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Forraljuk fel.

A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfő a leve, pótoljuk.

Ha megpuhult a hús, habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.

Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe. Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (zöldség zöldjét felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).

Jó étvágyat mindenkinek!