Csirkepaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
  • 1 sárga vagy zöld paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk paprikakrém
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a felmelegített olajon. Ezután hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát, pirospaprikát és öntsük fel kb 1 dl vízzel.

Tegyük rá az alapra a húsokat. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikakrémmel és húsleves kockával. Adjuk hozzá a darabolt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt főzzük készre.

Amikor a hús megpuhult, akkor a tejföl-tejszín keverékében keverjük csomómentesre a lisztet és habarjuk be vele az ételünket.

Nokedlivel, tésztával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.