Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargabéles recept

Vargabéles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag rétes lap (6 lapos)
    • 20 dkg cérnametélt
    • 1 kg túró
    • 3 dl tejföl
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 15-20 dkg mazsola

    A béles tetejére:

    • 3 dl tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztát bő, forró, enyhén sós vízbe főzzük ki. Ha elkészült leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.

    A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük egy nagyobb tálban, majd vaníliás cukrot is belekeverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát, tejfölt, majd az áttört túrót, mazsolát végül beleforgatjuk az olajat.

    Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot is és lazán összeforgatjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

    A tepsit vékonyan vajazzuk ki és terítsünk bele egymásra, fedésben 3 réteslapot, amiket vékonyan kenjünk le olajjal. Rakjuk rá a túrótölteléket és fedjük be a maradék réteslappal. Az utolsó réteg réteslapot is vékonyan olajozzuk meg és a tejfölben elkevert vaníliás cukorral kenjük meg jó alaposan.

    Előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva melegen vagy langyosan tálaljuk.

    Ízlés szerint málnaszörppel vagy akár házi lekvárral is tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá