Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnazselés vargabéles muffin recept

Málnazselés vargabéles muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg cérnametélt
    • 25 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek tejföl
    • csipet só
    • 1 cs réteslap
    • kb 10 dkg olvasztott vaj

    Málnazseléhez:

    • 20 dkg málnalekvár
    • 50 ml víz
    • 7 g étkezési zselatin

    Elkészítése:

    A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10 * 10 cm-es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk ellentétesen egymásra.

    A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük.

    A tojást szétválasztjuk. A fehérjét a sóval lágy habbá verjük. A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.

    A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

    A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.

    Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és a kiszúrt málnazselével díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá