Málnazselés vargabéles muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg cérnametélt
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 cs réteslap
  • kb 10 dkg olvasztott vaj

Málnazseléhez:

  • 20 dkg málnalekvár
  • 50 ml víz
  • 7 g étkezési zselatin

Elkészítése:

A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10 * 10 cm-es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk ellentétesen egymásra.

A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük.

A tojást szétválasztjuk. A fehérjét a sóval lágy habbá verjük. A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.

A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.

Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és a kiszúrt málnazselével díszítjük.