Vargabéles

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétes lap (6 lapos)
  • 20 dkg cérnametélt
  • 1 kg túró
  • 3 dl tejföl
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 15-20 dkg mazsola

A béles tetejére:

  • 3 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztát bő, forró, enyhén sós vízbe főzzük ki. Ha elkészült leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.

A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük egy nagyobb tálban, majd vaníliás cukrot is belekeverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát, tejfölt, majd az áttört túrót, mazsolát végül beleforgatjuk az olajat.

Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot is és lazán összeforgatjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A tepsit vékonyan vajazzuk ki és terítsünk bele egymásra, fedésben 3 réteslapot, amiket vékonyan kenjünk le olajjal. Rakjuk rá a túrótölteléket és fedjük be a maradék réteslappal. Az utolsó réteg réteslapot is vékonyan olajozzuk meg és a tejfölben elkevert vaníliás cukorral kenjük meg jó alaposan.

Előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva melegen vagy langyosan tálaljuk.

Ízlés szerint málnaszörppel vagy akár házi lekvárral is tálalhatjuk.