Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-gesztenyés diószelet recept

Vaníliás-gesztenyés diószelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 100 g cukor
    • csipet só
    • 150 g darált dió
    • 50 g finomliszt
    • 12 g sütőpor

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 70 g cukor
    • 30 g vaníliás cukor
    • 500 ml tej
    • 15 g zselatin (por)
    • kb 6 ek víz
    • 500 ml habtejszín
    • 500 g gesztenyemassza

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral fényes, kemény habbá felverjük. A habhoz hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk.

    A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.

    A zselatint egy edénybe mérjük és ráöntjük a vizet.

    Közben a krémhez a tojássárgákat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd felöntjük a tejjel és alaposan elkeverjük. Állandó keverés közben felfőzzük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a még forró tojássárgás krémhez adjuk és jól elkeverjük benne. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    A tejszínt elkezdjük felverni, majd amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a vaníliás krémet és kemény, stabil habbá verjük. A krémet elfelezzük úgy, hogy az egyik része kicsit több legyen, mint a másik.

    A kevesebb krémhez adjuk a kiolvasztott gesztenyét és jól beledolgozzuk. Így a vaníliás és a gesztenyés krém mennyisége nagyjából azonos lesz.

    A tésztára először a gesztenyés krémet simítjuk rá egyenletesen, majd a vaníliásat.

    Pár órára vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap, szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá