Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral fényes, kemény habbá felverjük. A habhoz hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk.
A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
A zselatint egy edénybe mérjük és ráöntjük a vizet.
Közben a krémhez a tojássárgákat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd felöntjük a tejjel és alaposan elkeverjük. Állandó keverés közben felfőzzük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a még forró tojássárgás krémhez adjuk és jól elkeverjük benne. Folpackkal letakarva kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük felverni, majd amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a vaníliás krémet és kemény, stabil habbá verjük. A krémet elfelezzük úgy, hogy az egyik része kicsit több legyen, mint a másik.
A kevesebb krémhez adjuk a kiolvasztott gesztenyét és jól beledolgozzuk. Így a vaníliás és a gesztenyés krém mennyisége nagyjából azonos lesz.
A tésztára először a gesztenyés krémet simítjuk rá egyenletesen, majd a vaníliásat.
Pár órára vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap, szeletelve tálaljuk.