Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémmel töltött fánk recept

Vaníliakrémmel töltött fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1,3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1,5 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 1 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek rum
    • csipet só
    • 3 dkg puha vaj

    Vaníliás krém:

    • 1 cs főzés nélküli vaníliás krémpor
    • 2 dl hideg tej

    Elkészítése:

    A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 tk cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel.

    A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval.

    A keverőtálba tegyük bele a tojássárgát, adjuk hozzá a rumot és a felfuttatott élesztőt és keverjük össze. Ezután szitáljuk rá a lisztet, szórjuk rá a citromhéjjal összekevert cukrot, majd robotgéppel kezdjük el dagasztani a tésztát (amennyiben szükséges egy kevés tejet még adhatunk hozzá, mert egy lágyabb tésztát kell hogy kapjunk).

    Amikor a tészta már összeállt, apránként csipkedjük hozzá a puha vajat és dagasszuk tovább még pár percig, hogy elváljon az edény falától. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!

    Ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, szórjuk meg liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.

    Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és szaggassuk ki ízlés szerinti méretű fánkszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk és szaggassuk ki (én 4 cm-es szaggatóval szaggattam ki a tésztát).

    Ezután takarjuk le egy konyharuhával a kiszaggatott fánkokat és kb 30 perc alatt kelesszük újra.

    Egy serpenyőbe öntsünk kb 5 dl étolajat, majd forrósítsuk fel.

    Ezután helyezzünk bele pár darab fánkot úgy, hogy az eddig felül lévő fele kerüljön alulra, fedjük le a serpenyőt, és süssük szép barnára, majd fordítsuk meg a fánkokat, és FEDŐ NÉLKÜL süssük a másik felét is szép barnára (én üvegfedővel fedem le, így látom mikor sült meg az alja, és akkor átfordítom).

    Ezután szedjük ki törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    A hideg tejjel keverjük simára a krémport, majd robotgéppel először alacsony, majd magas sebességen keverjük pár perc alatt kemény habbá.

    Ezután töltsük bele egy habzsákba, majd a fánkot oldalról szúrjuk fel és töltsük meg a vaníliakrémmel.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a megtöltött fánkokat, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá