Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fánk recept

Töltött fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A fánkhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg finomliszt
    • 1-2 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kis kanálrumaroma
    • pici só

    A töltelékhez:

    • lekvár, nutella vagy puding

    A sütéshez:

    • olaj vagy zsír

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk a élesztőt.

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, a cukrot, a sót, olajat, a vaníliás cukrot és felfuttatott élesztőt. Összedolgozva egy rugalmas tésztát kell kapnunk.

    Lefedjük és kb 40 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk és gondolatban elfelezzük. Egy pohárral berajzoljuk, de nem szaggatjuk ki a köröket a tészta egyik felén, majd minden körre rakunk egy kis tölteléket, majd ráhajtva a másik felét szaggatjuk ki, itt már a töltelék mutatja merre szaggassuk.

    Pihentetjük 20 percen át a megtöltött fánkokat, majd nem túl forró olajban elkezdjük sütni fedő alatt. Elsőnek fedő alatt mindig az az oldal kerüljön alulra amely felül volt, majd 1-2 perc múlva megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük 1 percig.

    Még forrón porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá