Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült fánk recept

Sütőben sült fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 gramm finomliszt
    • 135 gramm tej
    • 4 gramm száraz élesztő (vagy 15 gramm friss)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 gramm cukor
    • 25 gramm vaníliás cukor
    • ízlés szerint reszelt citromhéj (lehet szárított)
    • 25 gramm puha vaj
    • csipet só
    • ízlés szerint lekvár
    • ízlés szerint porcukor

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral. A tej kb kétharmadát beleöntjük egy tálba. A maradék tejben az élesztőt felfuttatjuk.

    Ha felfutott az élesztő, akkor a tészta többi összetevőjével jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Természetesen ha nem elég a tej vagy liszt, akkor tehetünk még bele.

    1 órát pihentetjük letakarva meleg helyen.

    Ha megkelt, kivesszük és kinyújtjuk, mintha szalagos fánkot nyújtanánk, és kiszaggatjuk. A fánkokat rátesszük a sütőpapíros tepsire. Az ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk a közepébe, amibe egy kis (barack) lekvárt teszünk.

    Ezt a sütőbe egy kis tálka víz társaságában betesszük 50 fokra 15-20 percre.

    Megsütjük 190 fokon 15 perc alatt (a sütés alatt is bent hagytam benne a vizet).

    Ha kész, akkor megporcukrozzuk és megesszük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá