Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szívecskés fánk recept

Szívecskés fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dl tej
    • 4 dkg porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg vaj
    • 1 csomag vanília cukor
    • 1 ek rumaroma
    • csipetnyi só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, majd a közepébe lyukat fúrunk és beleöntjük a langyos tejet. A tejbe tesszük a porcukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt és rátesszük a maradék porcukrot.

    Hozzáadjuk a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliát, a rumaromát (ez akár ki is hagyható) és a sót. Összedolgozzuk és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.

    Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és szívecskéket szaggatunk belőle. Ezután letakarva további 15 percig pihentetjük.

    Egy mélyebb serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a fánkok ne érjenek majd a serpenyő aljára sütés közben.

    A fánkok közepét benyomjuk egy fakanál végével vagy az ujjunkkal, majd kis adagokban, a lyukas oldalukkal lefelé sütni kezdjük. Ha megsültek, megfordítjuk és készre sütjük.

    A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá