Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, majd a közepébe lyukat fúrunk és beleöntjük a langyos tejet. A tejbe tesszük a porcukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt és rátesszük a maradék porcukrot.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliát, a rumaromát (ez akár ki is hagyható) és a sót. Összedolgozzuk és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.
Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és szívecskéket szaggatunk belőle. Ezután letakarva további 15 percig pihentetjük.
Egy mélyebb serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a fánkok ne érjenek majd a serpenyő aljára sütés közben.
A fánkok közepét benyomjuk egy fakanál végével vagy az ujjunkkal, majd kis adagokban, a lyukas oldalukkal lefelé sütni kezdjük. Ha megsültek, megfordítjuk és készre sütjük.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálaljuk.