Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virág fánk recept

Virág fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 4 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 dl (fehér)rum
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A tejet és a vajat együtt felmelegítjük.

    A tészta többi hozzávalóját a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a tejes keveréket és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk. Szükség esetén kevés lisztet adhatunk még hozzá.

    Kiolajozott tálba tesszük a tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát egy nyújtólapra tesszük és kb 1,5 ujjnyi vastagra lapogatjuk a kezünkkel, majd kiszaggatjuk. A korongokat letakarva kelesztjük még 15 percig.

    Minden korongból kb 20 cm hosszú rudat sodrunk és úgy formázzuk, mint a császárzsemlét. Kötünk a közepére egy laza csomót és az egyik szárát alul a másikat felül húzzuk át és a két végét összecsípjük. Visszatesszük a megformázott tésztát a lapra úgy, hogy az összecsípett szélei legyenek felül és újra kelesztjük. Közben a többi tésztát is elkészítjük.

    Közben elkezdjük melegíteni az olajat. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad. Ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.

    A fánkokat úgy tesszük az olajba, hogy a felső felük kerüljön alulra. Szép pirosra sütjük fedő alatt, majd a fedőt levéve megfordítjuk a fánkokat és a másik felüket is megsütjük.

    Papírtörlőre szedjük és kisütjük a többit is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá