Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral. A tej kb kétharmadát beleöntjük egy tálba. A maradék tejben az élesztőt felfuttatjuk.
Ha felfutott az élesztő, akkor a tészta többi összetevőjével jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Természetesen ha nem elég a tej vagy liszt, akkor tehetünk még bele.
1 órát pihentetjük letakarva meleg helyen.
Ha megkelt, kivesszük és kinyújtjuk, mintha szalagos fánkot nyújtanánk, és kiszaggatjuk. A fánkokat rátesszük a sütőpapíros tepsire. Az ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk a közepébe, amibe egy kis (barack) lekvárt teszünk.
Ezt a sütőbe egy kis tálka víz társaságában betesszük 50 fokra 15-20 percre.
Megsütjük 190 fokon 15 perc alatt (a sütés alatt is bent hagytam benne a vizet).
Ha kész, akkor megporcukrozzuk és megesszük.
Jó étvágyat!