Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • jó csipet só
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát kb 1,5 cm magasra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

    Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá